+34 93 808 49 89 info@campusmotor.eu
Bus

Èxit de la Jornada Catalana de la Mobilitat al Campus Motor Anoia

Durant la Jornada s’ha pogut veure un autobús autònom en exposició per primer cop al territori català.

També s’han dut a terme les cerimònies d’entrega dels Premis Mobilicat 2018 i del Concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”.

Els dies 6 i 7 de juny, el Campus Motor Anoia ha acollit la 14a Jornada Catalana de la Mobilitat, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia. Amb la voluntat de tractar el tema del transport públic amb vehicles autònoms, s’han dut a terme conferències, ponències i taules de debat amb especialistes i experts reconeguts en l’àmbit internacional. Aquest esdeveniment, organitzat per l’AMTU, se celebra cada any en un lloc diferent, i l’amfitrió per aquest 2018 ha estat el Campus Motor Anoia.

En el marc de la Jornada s’ha presentat la primera iniciativa que portarà el transport públic autònom als municipis catalans aquest setembre. En col·laboració amb l’empresa francesa Transdev, l’AMTU ofereix als ajuntaments catalans la possibilitat de participar d’una gira itinerant per experimentar el vehicle públic autònom al seu municipi amb un carril d’una ruta de transport reservat per a la circulació de fins quatre vehicles autònoms. També s’ha pogut veure un autobús autònom en exposició per primer cop al territori. A més, s’han celebrat activitats diverses, com conducció karting o un taller de conducció segura.

El dimecres 6 al vespre, la Jornada va celebrar la Nit dels Premis Mobilicat 2018, una cerimònia d’entrega de premis presentada per la periodista de TV3, Cristina Riba. La gala també va comptar amb l’assistència de M. Àngels Chacón i Feixas, directora General d’Indústria de la Generalitat, Primera Tinent d’Alcalde d’Igualada i Regidora de Dinamització Econòmica, així com de Ricard Font i Hereu, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el Premi a la Innovació en Mobilitat va ser per l’empresa Counterest. El Premi a la Millor Iniciativa en Mobilitat Sostenible va ser per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Finalment, el Premi d’Honor va ser lliurat a Jaume Barceló, director acadèmic de CARNET (Cooperative Automotive Research Network). El dijous 7 es va dur a terme la votació i posterior entrega de premis del Concurs de dibuix “Viatja gratis amb la T-16”. El primer premi se’l va endur un centre de Sabadell, que va guanyar una bicicleta elèctrica.