ON S’UBICA?

L’Anoia, comarca del motor

Campus Motor Anoia des de A2

Aquest complex del motor de Castellolí gaudeix d’una situació geogràfica privilegiada: es troba a 35 minuts de Barcelona i d’infraestructures com el port i l’aeroport, està connectat a les principals xarxes de comunicació ràpides, i es situa a tocar de l’aeròdrom d’Igualada-Òdena, el futur aeroport corporatiu empresarial de l’Anoia.

El projecte del Campus Motor Anoia no és una aposta aïllada. Tot al contrari, aquest centre de formació especialitzada i de serveis a les empreses del motor que promou el Consell Comarcal de l’Anoia es suma a altres infraestructures vinculades al sector amb les quals ja compta avui la comarca: el circuit de velocitat Parcmotor i el Polígon de “Cal Parera”, un nou polígon d’activitat econòmica adreçat específicament a grans firmes d’aquest sector.

UN ENTORN PEL MOTOR ÚNIC

Situats un al costat de l’altre, aquests tres equipaments (el Campus, el circuit i el polígon industrial) configuren un enclavament únic amb un gran valor afegit molt difícil de trobar en altres territoris. D’aquesta manera, l’Anoia es dota d’un gran poder d’atracció de noves activitats i implantacions empresarials.

Les sinèrgies  que s’estableixen entre el Campus Motor, el circuit de velocitat Parcmotor i el Polígon Industrial “Cal Parera” proporcionen a les empreses i altres usuaris del sector la solució integral a les seves diferents necessitats.

● El circuit de velocitat Parcmotor. Impulsat per la Federació Catalana de Motociclisme i la Generalitat de Catalunya, és un complex esportiu global per a la pràctica i la promoció del motociclisme. Persegueix un doble objectiu: ser un centre de formació de nous pilots i esdevenir un punt generador d’activitat econòmica en tant que circuit de proves vinculat al motor. Compta amb uncircuit de velocitat de primer nivell, un circuit de motocròs, un circuit de minimotos i supermotard, i una escola de conducció.

● El Polígon industrial “Cal Parera”. Aquest nou polígon d’activitat econòmica s’adreça preferentment a empreses dedicades a la fabricació i producció de vehicles. També disposa d’una zona d’equipaments per a firmes de serveis vinculades al sector. Ofereix 8,75 hectàrees de sòl industrial disponible, distribuïdes en 12 parcel·les de titularitat privada i 16 de titularitat pública.