+34 93 808 49 89 info@campusmotor.eu
JVE1

Castellolí es converteix per un dia en la capital del vehicle elèctric

La primera Jornada del Vehicle Elèctric, va comptar amb ponències a càrrec de diversos especialistes, a més d’activitats pràctiques com la simulació d’accidents i la prova d’automòbils elèctrics en circuit.

Castellolí va acollir el divendres 21 de setembre la Jornada del Vehicle Elèctric amb l’objectiu de donar a conèixer, impulsar i fomentar el món del transport del futur: la mobilitat elèctrica, neta i sostenible.

La jornada va comptar amb una sèrie de ponències d’alt nivell. En primer lloc, Miquel Àngel Escobar, de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), va fer una presentació del món tecnològic i va exposar els avantatges a l’entorn de l’adquisició d’un vehicle elèctric. Tot seguit va ser el torn de José Neftalí Salcedo, de l’empresa multinacional SIMON -fabricant de components elèctrics-, qui va explicar el funcionament dels punts de recàrrega dels vehicles. Finalment, en David Bosch, de l’escola de conducció FAST Parcmotor, va exposar la organització de les proves del vehicles elèctrics al circuit, amb la distribució dels assistents en tres grups, en funció de les tres zones d’activitat: prova dels vehicles elèctrics al circuit escola, formació en conducció segura amb simulador d’accident i exposició comercial a càrrec dels concessionaris.

Aquesta I Jornada del Vehicle Elèctric ha estat possible degut al treball conjunt efectuat entre el Campus Motor Anoia, l’Ajuntament de Castellolí, el Circuit Parc Motor i l’escola de conducció FAST Parcmotor. La iniciativa ha esdevingut tot un èxit gràcies també a la implicació i col·laboració de les següents empreses concessionàries de vehicles: Remm Guitart, amb la cessió d’un Renault ZOE; Servisimó, que va aportar un Audi A3 e-tron i un Volkswagen e-Golf; Stern Motor, amb la cessió d’un Smart Fortwo i un Smart ForFour; i Santi Enrique, que va col·laborar amb 2 Nissan Leaf.

 

Per què un vehicle elèctric?

Amb aquesta jornada s’ha acostat a la ciutadania al món del vehicle elèctric amb l’objectiu de conscienciar de les seves avantatges, ja que suposa una reducció de l’impost de circulació, amb bonificacions importants. Aquests automòbils poden circular fins a 300 quilòmetres amb total autonomia i sense restriccions i generen un estalvi econòmic segur a curt i a llarg termini. I el que és més important… no contaminen gens!