+34 93 808 49 89 info@campusmotor.eu
32535010 2164362270463365 1624223294087495680 N

El Campus Motor Anoia acull la 14a edició de la Jornada Catalana de la Mobilitat 2018

Aquestes jornades són un esdeveniment modèlic en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic a Catalunya.

La Jornada serà els dies 6 i 7 de juny i se centrarà a tractar el transport públic amb vehicles autònoms, un tema d’especial interès i actualitat per a tot el sector.

El Campus Motor Anoia esdevé la seu de la 14a edició de La Jornada Catalana de la Mobilitat, organitzada per l’AMTU de manera anual, i que ja s’ha convertit en l’esdeveniment de referència en l’àmbit de la mobilitat i el transport públic a Catalunya. L’edició d’enguany tindrà lloc els dies 6 i 7 de juny i se centrarà, a través de conferències, ponències i taules de debat, a tractar el transport públic amb vehicles autònoms, un tema d’especial interès per a tot el sector, ja que planteja escenaris de futur no molt llunyà.

Es tracta d’una Jornada que se celebra cada any en una ciutat diferent, sempre amb un gran èxit d’inscrits. El seu objectiu és oferir, a un públic format per tècnics, regidors i operadors de mobilitat, les millors experiències en el camp de la mobilitat, amb bones pràctiques que els puguin ajudar a confeccionar uns serveis més eficients i sostenibles. Per aquest motiu, la Jornada Catalana de la Mobilitat compta sempre amb la participació d’experts nacionals i internacionals de reconegut prestigi. De fet, s’ha consolidat com una jornada ineludible pel sector de la mobilitat, ja que constitueix una oportunitat única per conèixer les darreres novetats tecnològiques i experiències innovadores, per millorar la qualitat de les infraestructures de mobilitat i els serveis de transport, i per contribuir a una gestió més eficient i sostenible en l’àmbit.

El present i el futur del transport públic

Segons els experts, al 2020 ja està previst que arribin els primers vehicles autònoms, tot i que els de plena autonomia (nivell 5) no es començarien a introduir fins al 2025. La integració del cotxe autònom i les conseqüències que això pot tenir tant en la configuració de la mobilitat com en la nostra vida diària, planteja alguns interrogants, especialment pel que fa a la seguretat. De fet, l’experiència d’introduir autobusos autònoms en el transport públic urbà ja s’està duent a terme en diverses ciutats europees com Lió, Londres, Amsterdam, Perth, i més recentment també a Guipúscoa, amb més o menys bons resultats.

D’aquesta manera, en aquesta edició la Jornada Catalana de la Mobilitat vol plantejar qüestions al voltant de la mobilitat amb vehicles autònoms, però sobretot vol portar el debat de l’àmbit del transport públic. Així, una de les finalitats de la Jornada serà posar sobre la taula de discussió els escenaris de futur que s’obren amb l’arribada del bus autònom, per tal de donar als municipis catalans, actors principals d’un canvi paradigmàtic en la concepció de la mobilitat, les eines necessàries per afrontar aquest gran repte que està a punt d’arribar. 

Consulta el programa de la jornada aquí